Тіньова економіка працює на руйнацію держави — експерт

Тіньова економіка та антисоціальна політика працюють на руйнацію держави.

Про це в ефірі i-ua.tv заявив експерт з питань соціального захисту Сергій Кондрюк.

«Країні вдається перемагати на військкому фронті завдяки єднанню народу та влади. Чи потрібне таке єднання на трудовому фронті? Абсолютно логічне питання. На жаль, між бізнесом, владою і працівниками такої синергії не відбулося. Є багато патріотичних бізнесменів, працівників та важливих місцевих рішень, які дозволяють відновити робочі місця. Але системних рішень, які б могли об’єднати бізнес та владу, не відбулося», — сказав Сергій Кондрюк.

За його словам, через антисоціальну та антиекономічну політику українці не купляють достатньої кількості товарів та послуг.

«Ганебна політика дешевої рабсили з надією, що це головна інвестиційна приманка, на яку клюнуть іноземні інвестори та приїдуть сюди, створивши рай, не виправдалась. Це великий економічний злочин. Всі, хто сповідавав цю політику, мають бути притягнуті до відповідальності, як антидержавні злочинці, які зруйнували економіку країни. Саме ця антисоціальна та антиекономічна політика та тримання людей праці в „чорному тілі“, призвело до кількох речей. По — перше, в нас радикально впав платоспроможний споживчий попит. Українці не купляють достатньої кількості товарів та послуг. Таким чином, втрачається сенс виробництва. По- друге, ми маємо фантастичну кількість людей, які виїхали за кордон», — підкреслив Сергій Кондрюк.

За його словам, третя проблема — тіньова економіка. «Навіть кримінальна економіка. Все працює на руйнацію української держави. Всім тим, хто продовжує це сповідувати, треба було давно пред’явити звинувачення в державній зраді», — резюмував експерт.