​26 квітня 1986 року відбулася найбільша катастрофа в історії ядерної енергетики — вибух на Чорнобильській АЕС

Ми ніколи не могли уявити, що хтось виявиться настільки божевільним, щоб у ХХІ столітті вдатися до ядерного тероризму. Що російські війська будуть обстрілювати та захоплювати атомні об’єкти, наражаючи світ на катастрофу, яка може перевищити Чорнобильську.

​26 квітня 1986 року відбулася найбільша катастрофа в історії ядерної енергетики — вибух на Чорнобильській АЕС

Тоді загони героїв-рятувальників зупинили пожежу. Ціною власних життів зменшили масштаб радіоактивного зараження.

Але такі божевільні є. Вони сидять в кремлі і віддають накази вбивати жінок і дітей, бомбити мирні міста й атомні станції.

У 1986-му москва намагалася замовчати вибух на Чорнобильській АЕС і поставила під загрозу життя мільйонів людей. Сьогодні москва веде себе як ядерний терорист, погрожуючи всьому світу словами «можем повторіть!»

І вони намагаються «повторити». Нещодавно Чорнобильська АЕС була окупована російською армією. Жодній нормальній людині не прийшло би в голову рити окопи в Рудому лісі — але росіяни робили це й отримали великі дози опромінення. І забрали з собою в росію радіоактивні пам’ятки про катастрофу 1986 року і ту, яка ледь не сталася знову, через 36 років.

Декілька днів окупації Чорнобильська станція залишалася знеструмленою, що загрожувало стабільному охолодженню відпрацьованих паливних збірок у сховищі ядерного палива. Якщо б стався витік радіоактивних речовин у довкілля, хмарою накрило би частину Європи. Але працівники ЧАЕС змогли втримати обладнання, хоч майже місяць працювали без ротації під дулами автоматів. Знов Чорнобильська станція має своїх героїв!

У 1986 році герої-чорнобильці врятували світ від катастрофи, яку хотіла приховати москва. Але сьогодні москва готова створити нову катастрофу.

Росіяни хаотично обстрілюють територію України, спрямовуючи ракети у критичній близькості до ядерних об’єктів…

Запорізька атомна станція вже більше 1,5 місяців утримується в заручниках російськими військами. Співробітники ЗАЕС працюють під психологічним і фізичним тиском — але саме їхній професіоналізм, мужність і стійкість не дає процесам в реакторах пройти «точку неповернення»… Не дає світу пережити ще декілька «чорнобилів»…

Ядерний тероризм, до якого вдається росія, становить небезпеку для всього людства. Адже ні кордони, ні «політика невтручання» не захистять від радіоактивної хмари.

Чорнобильська трагедія не має права повторитися в жодній формі.

Тому світ має «втручатися». Незалежно від кордонів, ми маємо боротися проти глобальної загрози ядерного тероризму, допоки не стало надто пізно.

Низький уклін героям-чорнобильцям за їхній подвиг 36 років тому!

Щира вдячність героям-атомникам сучасності!