Окупанти гатять по селах Херсонщини та Миколаївщини: є загиблі та поранені

Російські окупанти продовжують гатити по селах на півночі Херсонщини і Миколаївщини. Внаслідок обстрілів одна жінка загинула, щонайменше шестеро мирних жителів отримали ушкодження.

Повідомляється, що на Миколаївському та Херсонському напрямку противник продовжує вести бойові дії та інженерно облаштовувати зайняті позиції.

Протягом доби окупанти здійснили кілька обстрілів з реактивних систем залпового вогню «Смерч» у бік Миколаєва. Місто нещадно обстрілюють системами залпового вогню із використанням заборонених касетних снарядів. Намагаючись завдати максимальне ураження, ворог б’є по житлових та промислових кварталах.

Як наслідок — влучання у газові комунікації, електропідстанцію, об’єкти промисловості та приватні будинки. Пізно ввечері вдарили ще й в район зоопарку, нанесено суттєве ураження одній із шкіл. Інформація про постраждалих уточнюється.

Під час чергової спроби БПЛА «Орлан-10» розвідати українські позиції на Миколаївщині, зенітно-ракетні підрозділи збили ворожий лазутчик.

За добу ракетно-артилерійськими та авіаційними підрозділами сил оборони півдня України нанесено ураження близько 130 ворожих цілей. Що забезпечило втрати противника у кількості 50 рашистів та 11 одиниць техніки — а це 2 самохідні гаубиці «Мста-С», 5 одиниць броньованої та 3 автомобільної техніки, 1 БПЛА.