Українські канали не повинні належати олігархам — експерт

Українські канали не повинні належати олігархам, які завжди диктують редакційну політику.

Українські канали не повинні належати олігархам — експерт

Про це у прямому ефірі i-ua.tv розповів правозахисник, Суддя Конституційного Суду у відставці, а нині боєць тероборони Віктор Шишкін.

«Є таке поняття — розмаїття. Воно повинно стосуватися ЗМІ. Як мінімум один державний канал в Україні має бути. Але канали не повинні бути олігархічними. На каналах, які належать олігархам, постійно розповідають, що на олігархічні гроші щось було придбане. Нам розповідають, що завдяки Пінчуку закупили авто для військових, але ніхто не каже, що це зробили на вкрадені гроші. Багато людей витрачають власні гроші з зарплат та пенсій та не піаряться на цьому. Теж саме стосується каналу олігарха Ахметова, де його постійно піарять. Він награбував мільярди. Віддає пару тисяч та на цьому піариться. Нам розповідають, що Ахметов віддав гроші українським військовим. А чиї гроші він туди вклав. Чи не наші з вами? Треба ж мати якусь моральну межу. Навіть у національному марафоні вони проявляють свій олігархізм», — сказав експерт.

За його словами, українські канали не мають належати олігархам.

«Виступаю проти того, щоб ЗМІ були олігархічними. Там можуть бути акціонерні частки олігархів, але вони не повинні володіти контрольним пакетом. Вони не повинні бути домінуючими. Для цього АМКУ повинен слідкувати, які частки у ЗМІ, а які у тих чи інших олігархів. Якщо у них буде лише 5−10% акцій, то вони не будуть диктувати редакційну політику каналу», — резюмував В. Шишкин.