Українським дітям-переселенцям передали майже 70 тисяч книжок

У рамках благодійної акції «Українським дітям – українську книгу» дітям-переселенцям передали майже 70 тисяч примірників книжок. Близько половини з цієї кількості отримали маленькі українці, що вимушено виїхали за кордон через війну.

Зокрема, на прохання українських посольств майже 25 тисяч книжок було відправлено до Польщі, майже 5 тисяч – в Австрію, понад 1 тисячу – в Румунію і майже 1 тисячу до Словаччини. Ще 25 тисяч книжок передали у Львівську область для потреб внутрішньо переміщених дітей. Також 8 тисяч книжок надійшли в міста Кропивницький, Тернопіль, Дрогобич, Чернівці та Кам’янець-Подільський.

З початку реалізації ще одного проєкту «Книжки без кордонів», який ініціював Український інститут книги під патронатом першої леді Олени Зеленської та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики й Міністерства закордонних справ, надрукували близько 30 тисяч україномовних книжок для дітей, які вимушено виїхали за кордон. Тільки за останній тиждень силами партнерів УІК було надруковано 10 тисяч примірників.