В Україні через фішингові сайти викрадали дані водійських посвідчень

В Україні заблокували фішингові сайти, які зовні схожі на офіційні ресурси Міністерства внутрішніх справ. З їх допомогою зловмисники викрадали дані з водійських посвідчень.

Під виглядом перевірки документів водія шахраї здійснювали незаконний збір даних про серію та номер посвідчень. Зловмисники, ймовірно, планували виготовляти підроблені водійські права з оригінальними серійними номерами, які б перевірялися у базах.

Зазначається, що фахівці заблокували п'ять шахрайських сайтів. Зовні вони були схожі на офіційні ресурси, проте інші вкладки та сторінки були неактивні. Фішингові сайти зловмисники рекламували у соцмережах.

Українців закликали не переходити за сумнівними гіперпосиланнями та не вводити конфіденційні дані на підозрілих ресурсах.

«Уважно перевіряйте URL-адресу, адже будь-які неточності можуть означати, що ви потрапили на фішинговий сайт. У разі виявлення шахрайських ресурсів просимо повідомляти про це на електронну пошту кіберполіції: [email protected].ua», — йдеться у повідомленні.