Жителі Придністров’я не хочуть воювати проти українців — ОВА

Ворог не зможе відкрити другий фронт з невизнаного Придністров’я.

Спікер Одеської обласної Військової адміністрації Сергій Братчук вважає, що ворог не зможе відкрити другий фронт з невизнаного Придністров'я.

Такий прогноз він зробив під час брифінгу, відповідаючи на питання про ризики для України з боку Придністров'я, зокрема, про плани окупантів створити сухопутний коридор з «Придністровської Молдавської Республіки» («ПМР») через Одеську область і, створивши другий фронт, завдати удару.

«Ризик є певний, але відкрити другий фронт ворогові не вдасться», — стверджує Братчук.

Він зазначає, що методичка Кремля діє, як правило, так: хтось із РФ озвучує ту чи іншу ініціативу, а потім ворог намагається діяти за цим планом.

«Якийсь замполіт в генеральських погонах центрального військового округу (РФ — УНІАН) черговий раз озвучив питання про те, що це потрібно, що росіяни будуть пробивати сухопутний коридор через Одещину, Одесу до Придністров'я. Про ці плани ворога відомо. Я б не став говорити, що в Придністров'ї може створити якийсь другий фронт, але певне джерело напруги, звичайно, існує», — сказав Братчук.

За його даними, в Придністров'ї вже мали місце чотири провокації, метою яких було розхитати там ситуацію, але вони не вдалися: місцеве населення не хоче ставати гарматним м'ясом на українській землі.