Деталі першого обвинувального акту проти російського окупанта

Обвинувачений військовий рф знаходиться під вартою в Україні. Поліцейські зібрали всю належну доказову базу для того, щоб відправити його за ґрати, за вбивство мирного жителя Сумщини.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України у прямому ефірі всеукраїнського телемарафону.

«Скеровано до суду перший обвинувальний акт за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України) відносно військовослужбовця рф, який за наказом іншого окупанта вбив цивільного прицільним пострілом у голову. Подія сталася 28 лютого у Сумській області», — розповів Євгеній Єнін.

Перший заступник очільника МВС наголосив, що слідчо-оперативна групаГУ Національної поліції в Сумській області зібрала всю належну доказову базу для того, щоб відправити за ґрати винного у вбивстві мирного українця.

«Слідчі починали розслідування, маючи тільки інформацію про те, що відповідний злочин скоєно десь в Охтирському районі. При цьому даних про потерпілого не мали. У результаті поліцейські встановили особу потерпілого, опитали свідків, знайшли та оглянули авто, з якого стріляв у громадянина російський військовий. Провели ексгумацію тіла та призначили низку експертиз, які мають довести провину російського військовослужбовця», — поінформував він.

Крім цього, Євгеній Єнін розповів, що всього в Сумські області відкрито 111 кримінальних проваджень за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.