Колектив згуртований і вірить у перемогу: український військовий про моральний стан свого підрозділу

Віталій Сайчев, заступник командира батареї з морально-психологічного забезпечення, про моральний стан військових на фронті

Людина, яка побувала на війні, може зіштовхнутися з різними морально-психологічними проблемами. Це і ПТСР (посттравматичний стресовий розлад), і необхідність декомпресії (психологічної реабілітації), і навіть суїцидальні нахили.

Проблема може виникнути як за 5 хвилин перебування на фронті, так за декілька років. А може і не виникнути зовсім — все залежить від психологічної підготовки і природної гнучкості психіки людини.

На відео — Віталій Сайчев, заступник командира батареї з морально-психологічного забезпечення. Це людина, яка підтримує здоровий моральний стан військового підрозділу.

«На фронт йдуть люди різних спеціальностей. Хто служив, хто не служив. Це приємно, коли колектив згуртований і всі вірять в перемогу», — каже Віталій.

Чоловік розповідає про себе: «Майже все своє життя я віддав на захист Батьківщини. Це моя друга війна. Вперше потрапив на фронт у січні 2015 року, потім — наприкінці 2019».

Дружина Віталія теж військова. Наразі вона перебуває в Харкові — теж захищає Україну.