Київська прокуратура затримала валютних шахраїв

Злодії обміняли 1,2 млн грн сувенірних грошей на справжню валюту

Київська прокуратура затримала валютних шахраїв

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру двом мешканцям столиці у вчиненні зухвалого шахрайства у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що 39-річна жінка та її 43-річний чоловік, завчасно розмістивши в Інтернеті оголошення про обмін готівки, у подальшому отримали пропозицію потерпілих осіб про обмін грошових коштів. Жінка при цьому виконувала роль «адміністратора» та в телефонному режимі вводила в оману потерпілих. Надалі її спільник зустрічався з ними на території Печерського і Шевченківського районів Києва, та, в обмін на справжні долари США та євро передавав сувенірні грошові кошти, запаковані в банківські печатні упаковки.

Встановлено, що у такий спосіб зловмисники заволоділи коштами громадян на суму 23 600 доларів США і 16 900 євро, що становить понад 1,2 млн грн.

Правоохоронці затримали шахрайський дует в порядку статті 208 КПК України одразу після чергової афери. Наразі їм повідомлено про підозру та за місцями мешкання проведено обшуки.

За клопотанням прокуратури підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із визначенням застави у розмірі 496 200 гривень кожному.