У Ценральному госпіталі МВС презентували виставку «Молитва у скульптурі»

На території Центрального госпіталю Міністерства внутрішніх справ України відбулася презентація виставки українського скульптора Олексія Леонова.

У Ценральному госпіталі МВС презентували виставку «Молитва у скульптурі»

Виставку організовано за ініціативи Департаменту освіти, науки та спорту МВС України, державної установи «Головний медичний центр МВС України», за співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики України, Департаментом охорони здоров’я та реабілітації МВС і Подільським культурно-просвітницьким центом ім. М. Реріха.

«Сьогодні, коли йде повномасштабна війна росії проти України, нам не слід забувати про світле та перспективне майбутнє. Мистецтво спонукає нас до розвитку та творчості. Проєкт „Молитва у скульптурі“ покликаний підняти моральний дух наших військовослужбовців та правоохоронців, зокрема тих, хто отримав поранення та проходить лікування у госпіталі МВС», — зазначила під час відкриття виставки директорка Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Інна Ящук.

Виставка скульптур триватиме до 6 листопада на території Центрального госпіталю МВС за адресою: місто Київ, вул. Бердичівська, 1. Експозиція включає 22 скульптури та 16 фоторобіт. Відвідати виставку може кожен охочий.

Однією з ідей проєкту є привернення увагу до вічних цінностей на прикладі скульптурних образів величних духовних просвітителів та провідних історичних постатей України.

Олексій Леонов — відомий український скульптор та член Національної спілки художників України. Понад 200 персональних виставок автора відбулися в Україні, країнах Європи, США, Канаді, Південній Америці, Китаї, Монголії та Японії.