Іспанія й надалі підтримуватиме Україну у відстоюванні її незалежності

У міністерстві внутрішніх справ України відбулася зустріч заступника міністра МВС Мері Акопян з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Іспанія в Україні Сильвією Кортес Мартін.

Іспанія й надалі підтримуватиме Україну у відстоюванні її незалежності

Мері Акопян ознайомила Надзвичайного та Повноважного Посла з безпековою ситуацією в Україні, та, зокрема на вивільнених від російських окупантів територіях. Також заступниця міністра розповіла про перебіг процесу розмінування деокупованих територій та про виклики, які постали перед відомствами системи МВС внаслідок широкомасштабної агресії російської федерації.

«Ми високо цінуємо підтримку і непохитну солідарність Іспанії з Україною. Свідченням цього є прийняття та підтримка в Іспанії українських біженців, які вимушено виїхали через військову агресію», — зазначила Мері Акопян.

Сторони обговорили низку питань двостороннього співробітництва у межах компетенції МВС України. Предметом обміну думками стали також плани довгострокової перспективи співробітництва країн у правоохоронній та гуманітарній галузях, а також можливого долучення Іспанії до процесу відбудови пошкодженої внаслідок агресії інфраструктури органів системи МВС.

«Іспанія є важливим партнером для України. Наші двосторонні зв’язки спираються на взаємну довіру і підтримку, тісну і плідну співпрацю у сфері внутрішніх справ. Ми покладаємося на подальшу динамічну взаємодію, оскільки від посилення спроможностей наших підрозділів безпосередньо залежить безпека нашої цілісності та кордонів Європи», — зазначила Мері Акопян.

Пані Сильвія Кортес Мартін висловила запевнення щодо незмінності курсу Іспанії на підтримку України у її зусиллях з захисту суверенітету та територіальної цілісності, а також євроінтеграційних прагнень української держави.