Голова Нацполіції виступив на Європейській регіональній конференції Інтерполу

У Штаб-квартирі Міжнародної організації кримінальної поліції — Інтерпол — розпочалася 49-та Європейська регіональна конференція Інтерполу. Захід триватиме упродовж трьох днів.

Голова Нацполіції виступив на Європейській регіональній конференції Інтерполу

Учасники конференції обговорюють підвищення ефективності використання правоохоронними органами можливостей Інтерполу в протидії транснаціональній злочинності, перебіг реалізації спільних проєктів та проведення операцій під егідою Генерального секретаріату Інтерполу, а також розвиток взаємодії правоохоронних та інших зацікавлених держав Європи на регіональному рівні тощо.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко розповів європейським колегам про ситуацію, що склалася в Україні у зв’язку зі збройною агресією рф.

Під час конференції від України було внесено на розгляд та затвердження проєкт Рекомендації щодо якнайширшого використання інструментів Інтерполу для співробітництва у розслідуванні воєнних злочинів, геноциду та злочинів проти людяності, вчинених під час збройної агресії рф проти України.

Варто зауважити, що також у ході конференції відбудуться вибори до складу Європейського комітету Інтерполу замість двох держав (Болгарія та Ірландія), чий термін повноважень спливає у поточному році. Минулого року до складу цього комітету на чотирирічний термін було вперше обрано Україну.