ЧАЕС могли здати окупантам — ДБР

За результатами проведених слідчих дій вирішуватиметься питання про оголошення заступнику гендиректора про підозру у державній зраді.

ДБР перевіряє підозрюваного в дезертирстві заступника генерального директора ЧАЕС щодо допомоги росіянам у захопленні атомної електростанції.

Повідомляється, що у березні цього року було затримано заступника генерального директора Чорнобильської атомної електростанції, який самовільно залишив місце служби в умовах воєнного стану та переховувався у Закарпатській області.

Втікачеві вже повідомлено про підозру, його взято під варту. Наразі співробітники ДБР перевіряють можливу причетність чиновника до проведення підривної діяльності проти України. Зокрема, вони мають встановити, чи він сприяв військовим РФ у захопленні ЧАЕС.

В адміністративних приміщеннях ЧАЕС та за місцем проживання фігуранта проведено обшуки. Вилучено документи та цифрові носії інформації, проведено допити свідків, заплановано проведення судової психологічної експертизи та допити посадових осіб ЧАЕС.

«За результатами проведених слідчих дій вирішуватиметься питання про оголошення посадовцю про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України)», — йдеться у повідомленні ДБР.