Консультативна місія ЄС в Україні розслідуватиме міжнародні та воєнні злочини рф

КМЄС, яка повернулася до головного офісу в українській столиці, братиме участь у розслідуванні цих злочинів, пише «Європейська правда».

Незважаючи на те, що КМЄС продовжувала за можливості виконувати свій мандат із тимчасових офісів за межами нашої держави, повернення до України, до Києва (з урахуванням безпекової ситуації), для надання практичної підтримки партнерам на місцях – було завжди у пріоритетах місії.

Перша група радників, до складу якої увійшли як міжнародні, так і українські фахівці, проаналізує потреби ключових партнерів КМЄС. За результатами оцінки та за сприятливої безпекової ситуації Місія планує поступово протягом літа збільшувати свою присутність в Україні.

«У зв’язку з тим, що оновлений мандат КМЄС передбачає надання консультації щодо розслідування міжнародних та воєнних злочинів, у першу групу відряджених до Києва експертів, увійшли, зокрема, радники з питань кримінальних розслідувань, які співпрацюватимуть з Офісом Генерального прокурора України», – зазначається у повідомленні.

Написати нам FB IG YT TW