Ворог продовжує інформаційну війну: з’являються нові фейки

Під час війни надзвичайно залишатися на зв’язку. Держспецзв’язку підготувала добірку з багатьма корисними рекомендаціями про те, що потрібно робити у різних нестандартних випадках: наприклад, коли не працює мобільний інтернет, або — як користуватися телефоном в окупації.

Ворог продовжує інформаційну війну: з’являються нові фейки

Сьогодні українці почали отримувати sms із посиланням на наші рекомендації, які розміщені на офіційному сайті Держспецзв’язку cip.gov.ua/ua/news/r. Окрім цього, з невідомих причин один з операторів за власною ініціативою скоротив повне посилання та розіслав sms з адресою bit. ly/3a9xyto. Це посилання також веде на наш сайт. Повідомлення нашої команди надходять від імені Ukraine.

Та ворог не дрімає і вже розпочав інформаційну операцію із закликами не відкривати посилання і не завантажувати файлу. Воно й не дивно, адже їхнє завдання — навпаки: позбавити українців доступу до корисної та правдивої інформації.

Ми розуміємо, що люди налякані війною і дмухають навіть на холодне, тож поширюють такі повідомлення. Закликаємо не розповсюджувати неправдивої інформації.

Держспецзв’язку запевняє: посилання із sms можна сміливо відкривати, ніякої загрози воно не становить. Завантажуйте та зберігайте під рукою наші рекомендації, а головне — користуйтеся ними.