Варто ініціювати мораторій на скасування смертної кари в Україні, — Микола Голомша

Це необхідно для того, щоб військові рф відповіли за скоєні злочини в нашій країні.

Цю думку висловив під час прямого ефіру на i-ua.tv перший заступник Генерального прокурора в 2014 році, нині заступник командира добровольчого батальйону Микола Голомша.

«Ми повинні розслідувати цю агресію з України. Ми повинні розуміти, що покарання Путіна очікується, виходячи з законів, які він порушив в нашій країні. І ці покарання мають бути, які передбачені в Україні. По-перше, треба терміново ініціювати на законодавчому рівні мораторій на відміну смертної кари. Щоб окупанти відповідали за тяжкі воєнні злочини і злочини проти людяності. Якраз на період цієї загарбницької війни рашиської рф, на чолі із путіним.

Треба відмінити мораторій на смертну кару терміново і забезпечити законодавство, щоб правоохоронні органи і суди використовували цей інструмент, застосовували її до військових злочинців. І до путіна, в першу чергу", — розповів у студії Микола Голомша.

На думку експерта, саме тоді Міжнародний суд теж зуміє оперувати відповідними мірами покарання. Варто ініціювати зміни і доповнення до міжнародного законодавства і передбачити там притягнення президента будь-якої країни-агресора до відповідальності. Зараз ця процедура наскільки бюрократична, що затягується на роки.