23−29 травня Київ долучиться до щорічного Тижня безпеки дорожнього руху

Зокрема, серед заходів запланована загальнонаціональна благодійна акція зі здачі крові для лікування постраждалих у ДТП «Здай кров — врятуй життя».

Із 23 до 29 травня Київ долучиться до першого етапу Тижня безпеки дорожнього руху, який щорічно відбувається в Україні. Цього року етап буде присвячено безпеці на дорогах в умовах воєнного стану.

Для школярів загальноосвітніх навчальних закладів проведуть онлайн-урок з безпеки дорожнього руху в рамках національного проекту «Безпечна країна».

24 травня пройде тематичний круглий стіл з онлайн-трансляцією за участю представників профільних державних відомств і структур, фахівців транспортної галузі, громадськості.

25 травня стартує V Всеукраїнський конкурс фото- та відеоробіт у рамках національного проєкту «Безпечна країна».

Окрім цього, протягом наступного тижня для водіїв транспортних засобів і керівників автотранспортних підприємств організують навчання та підвищення кваліфікації із надання домедичної допомоги з урахуванням мінно-вибухових травм, а також додатково інструктуватимуть щодо попередження ДТП. Перевізникам нагадають вимоги законодавства про автомобільний транспорт у частині безпеки перевезень пасажирів та вантажів в умовах воєнного стану.

Триватиме роз’яснювальна робота й серед пішоходів щодо дотримання правил дорожнього руху. Для всебічного ознайомлення з цими питаннями залучать представників МВС, Національної поліції України, «Укртрансбезпеки», «Укравтодору», Міністерства охорони здоров’я.

Нагадаємо, що ці заходи відбуватимуться в рамках ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021−2030 у світі.