Сьогодні Україна має шанс стати лідером в Європі — експерт

Сьогодні наша країна має шанс стати лідером в Європі.

Про це у прямому ефірі на i-ua.tv сказав вчений-аграрій, письменник і публіцист Сергій Медвідь.

«В світі відбувається процес переоцінки цінностей. Слабкіші країни на прикладі України подивилися і зрозуміли, що вони не можуть завжди бути знизу соціальної піраміди. Сьогодні у них з’явилася можливість зайняти інше місце. Проте країни, які були зверху піраміди, будуть продовжувати робити все, щоб Україна залишилася осторонь цих процесів. Це ми бачимо по блокуванню санкцій проти Росії. Але дякі країни в світі нам серйозно допомагають. Тому сьогодні ми маємо шанс стати лідером в Європі. У нас для цього все є. Зокрема, надра та земля», — сказав Сергій Медвідь.

За його словами, Україна має займатися не тільки аграрним виробництвом, але й індустріалізацією, IT — технологіями та машинобудуванням.

«Сьогодні у нас є 62% сільхозугідь. Це земля, на якій ми повинні займатися аграрним виробництвом. Також ми маємо займатися індустріалізацією, IT — технологіями та машинобудуванням. Проте нас зіштовхнули у вузький тунель і кажуть, що ми аграрна країна. Але ми хочемо всім займатися, розвивати всі щаблі промислової піраміди.», — резюмував Сергій Медвідь.