В Україні знищено середній клас — експерт

В Україні знищено середній клас, адже йде програма з захоплення країни. Зокрема, відбувається захоплення її надр та землі.

Про це у прямому ефірі на i-ua.tv розказав вчений-аграрій, письменник і публіцист Сергій Медвідь.

" Через військові дії у нас разбомбили багато підприємств. Сьогодні якщо щось будувати, то треба наблизити виробництво до населених пунктів. Зокрема до сіл. Сьогодні швидко будується будь- який цех та завозиться обладнання. Можна між селами побудувати цех, та хай працюють люди. Сьогодні село довели до того, що люди тікають звідти і земля переходить в іншу власність. Однак, під час війни села врятували українських переселенців. Адже багато людей із зон бойових дій переїхали в села", — зазначив С. Медвідь.

За його словами, політика держави має бути спрамована на те, щоб більше сільских населених пунктів було перспективними.

" З сіл люди їдуть в міста, тому що там є робота. Сьогодні є можливість зупинити розпродаж землі, та повернути людей до села. Всі ці роки робилося все, щоб люди забули де їх коріння, їх відштовхували від землі. Ціль єдина — забрати землю. Всі ці роки Україну загоняли в залежність від всього світу і ми втратили багато часу", — наголошує С. Медвідь.

За його словами, в Україні за роки незалежності знищено середній клас.

«У нас тількі 7−8% середнього класу і який продовжують знищувати. Йде програма з захоплення України. Зокрема, відбувається захоплення її надр та землі. Відбуваєьбся розпаювання землі. Це не можна робити. Люди, які отримують по 1,5 га землі, продають її та стають прихильниками ринку землі. Все дійде до межі, що за землю Україна нічого вже не вторгує. Дійде до межі, коли все стане приватним. В цьому випадку США, Франція та інші країни будуть стояти на захисті своїх інтересів в нашій країні», — резюмував С. Медвідь.