В Україні влада не бореться з корупцією — експерт

Українська влада не бореться з корупцією під час війни. Зокрема, не підіймає питання, що гуманітарна допомога йде по кишеням, тобто розкрадається.

Про це у ефірі на i-ua.tv сказав доктор економічних наук, професор Володимир Лановий.

«Боргові відносини та державні облігації продаються під неймовірні відсотки — 15%. Ми зобов’язані платити такі великі відсотки. Це не нормально. Після 2019 року відсотки стали ще більше. Купка, яка роз’їхалася, хто в Лондон, хто в Вашингтон — підняли до 20%. Сьогодні вже до 25%. В світі таких відсотків немає. Там 2−3% по міжнародним облігаціям. Виникає питання, а хто купує під такі великі відсотки дуже ризиковані облігації адже невідомо, чим все закінчиться та хто в результаті опиниться у збитках, а хто в прибутках. Але є кредитори, які готові ризикувати. Ті, хто купує облігації під 25%, знають, чи будуть гроші з бюджету на погашення цих облігацій, чи ні», — сказав В. Лановий.

За його словами, влада не бореться з корупцією. Зокрема, не підіймає питання, що гуманітарна допомога йде по кишеням, тобто розкрадається.

" Американці прийняли закон — призначили людей, які будуть відслідковувати потоки допомоги Україні. Сподіваюся, що вони ткнуть носом наших урядовців — що ви робите? В країні рікою тече кров і невідомо, коли ця ріка зупиниться. Тому прийде час, багато чого відкриється та винних притягнуть до відповідальності. Зараз головне — перемога та захист наших людей" - підкреслив В. Лановий.