Українці мають брати участь в управлінні державою — експерт

Громадяни мають брати участь в управлінні державою. Війна з РФ має стати початком перебудови в головах мільйонів українців.

Про це у ефірі заявив громадський діяч та голова об'єднання незалежних профспілок авіапрацівників Веніамін Тимошенко.

«В Україні не змінилася тактика соціального діалогу. Проштовхуючи чергові скандальні ініціативи, зокрема, про припинення трудових прав, влада каже, що все було погоджено з суспільством. Коли задаємо питання, громадянське суспільство це хто? То виявляться, що це громадські організації, що сидять на грантах погоджують ті, чи інші норми, які будуть стосуватися мільйонів людей. Тобто всіх працюючих», — сказав Веніамін Тимошенко.

За його словами, інша сторона медалі, що наших дідів та батьків настільки залякали, що не було культури сперечатися або боротися з владою. Люди дуже сильно помиляються, коли плутають поняття держава та батьківщина.

«Структура сьогоднішньої держави де факто та ж сама каральна радянська система, яка просто змінила кольори.

«В будівлях залишилися ті самі люди, які передають свої посади від батьків до дітей, тобто ми розуміємо, що це ті самі люди й та сама каральна система. Тобто якщо ти не згодний, то тебе загноблять, посадять чи ще щось. Тому люди на рівні генетичної пам’яті не хочуть зв’язуватися. Але для держави ми не люди. Нардеп Гетманцев же сказав, що ми не люди, а гуси, яких потрібно щіпати, Тому сьогоднішня війна має бути за права та свободу українців», — підкреслив Веніамін Тимошенко.

За його словами, громадяни мають приймати участь в управлінні державою.

«Вважаю, що це право не здійснюється за рахунок того, що раз на 5 років ми йдемо обирати собі кращого негідника з гірших негідників, які продовжують ту саму політику — грабувати, чавити та робити життя українців нестерпним. Війна ж має риси революції свободи проти російського миру, який несе рабство, злидні, безправ’я. Ця війна маленька французька революція, наслідком якої має стати перебудова в головах мільйонів, що вся земля в країні належить громадянам, права і свободи, які вони прописані тільки на папері, там і залишаться. Якщо люди не об’єднаються та не почнуть вимагати покроково всього, що записано в Конституції, то нічого не зміниться», — резюмував Веніамін Тимошенко.