Україна має перемогти у війні — голова ЄК

Розв’язана Росією війна проти України має стати стратегічною поразкою для російського президента Володимира Путіна.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі у вівторок, 24 травня.

За її словами, Росія почала агресію проти України «за методичками минулого століття — обходиться з мільйонами людей, як з безликим населенням, яке можна переміщувати, або контролювати, або використовувати як буфер між воюючими сторонами, намагається задушити прагнення цілої нації танками».

«Наразі стоїть питання не тільки про виживання України, і не лише про європейську безпеку, це ставить під питання весь світовий порядок. І тому протидія російській агресії — це завдання для всієї світової спільноти. Україна має перемогти у цій війні, а агресія Путіна має стати для нього стратегічною поразкою. Ми зробимо все, що можемо, щоб допомогти українцям отримати перевагу і взяти власне майбутнє у свої роки», — заявила Урсула фон дер Ляєн.

Вона підкреслила, що Євросоюз вперше у своїй історії надав військову підтримку країні, яка зазнала агресії, і підтримує близько 6 млн українських біженців. За її словами, пакет макрофінансової допомоги у 10 млрд євро — також безпрецедентний випадок в історії ЄС