В Україні спростили процедуру обліку продавців транспортних засобів

За словами заступника міністра внутрішніх справ Богдана Драпятого, чітке, зрозуміле і прогнозоване нормативне регулювання не залишає простору для зловживань з боку влади та недобросовісного ведення господарської діяльності з боку бізнесу. Цей баланс шляхом взаємодії ми будемо зміцнювати й надалі.

В Україні спростили процедуру обліку продавців транспортних засобів

Тепер для постановки на облік та внесення змін до облікових даних:✅ встановлено вичерпний перелік документів ✅ скасовано необхідність нотаріального засвідчення документів ✅ зʼявилася можливість направлення документів в електронному вигляді✅ скорочено термін розгляду документів до 10 днів✅ встановлено вичерпний перелік підстав для відмови

Також визначені чіткі механізми:✅ забезпечення таких суб’єктів номерними знаками для разових поїздок, бланками актів приймання-передачі транспортних засобів тощо;✅ надання доступу до електронного реєстру та внесення інформації про надходження, передачу й реалізацію товару і спеціальної продукції.

Наразі будь-яке спрощення алгоритмів наших послуг є важливими кроками для підтримки громадян, й особливо для тих, хто під час війни й далі працює і відбудовує економіку нашої країни!

Головний сервісний центр МВС України