Вступники до вищих військових навчальних закладів мають змогу обирати бажаний формат участі у конкурсному відборі

Прагнете стати професіоналом військової справи, здобути вищу або фахову передвищу військову освіту, отримати офіцерське або сержантське звання?! — ділимося з вами актуальною інформацією, як цього досягти.

Вступники до вищих військових навчальних закладів мають змогу обирати бажаний формат участі у конкурсному відборі

Цьогорічні вступники до вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти та закладів фахової передвищої військової освіти (ВВНЗ, ВНП ЗВО та ЗФПВО) мають змогу обирати бажаний формат участі у конкурсному відборі з кількох варіантів:

вступного випробування, яке передбачає очне оцінювання знань вступника з трьох (двох для ЗФПВО) конкурсних предметів, — української мови, математики та історії України;

результатів національного мультипредметного теста або зовнішнього незалежного оцінювання 2019, 2020 та 2021 років у будь-яких комбінаціях.

Зауважимо, що у разі визначення у 2019−2021 роках конкурсним предметом іноземну мову, ви маєте право на власний розсуд подавати оцінку із сертифікатів з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська).

Наразі максимально полегшено процедуру оформлення особових справ вступників. Абітурієнти можуть подати пакет документів не тільки через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Заяви та інші необхідні документи також можна надавати до приймальних комісій військових вишів та ЗФПВО особисто або у віддаленому режимі, — засобами поштового зв’язку або на електронну пошту.

Остаточний медичний огляд вступники-військовослужбовці теж мають можливість пройти безпосередньо у військовому закладі освіти.

Вступна кампанія за освітньо-професійним ступенем «фаховий молодший бакалавр», ступенем вищої освіти «молодший бакалавр"та «бакалавр"загалом триватиме з 20 липня по 25 серпня, а за ступенем вищої освіти «магістр» — з 10 липня по 30 листопада 2022 року.

Вступні випробування та конкурсний відбір — з 15 по 25 серпня 2022 року включно.

Тримаємо стрій! Все буде Україна!