Штурм Сєвєродонецька: є загиблі та 60 зруйнованих будинків

У Луганській області окупанти йдуть на штурм Сєвєродонецька, бої тривають. Тим часом за добу в регіоні знайшли двоє загиблих, зруйновано близько 60 будинків.

Він зазначив, що під час безперервних обстрілів не завжди швидко вдається дістатися місць нових руйнувань і перевірити їх на наявність або відсутність жертв, а тому спираючись на щоденно зростаючу кількість пошкодженого житла, загиблих може бути більше.

«Ситуація вкрай загострена. Так, 28 травня в Лисичанську російський снаряд влучив в багатоповерхівку. Дівчина загинула на місці, чотирьох місцевих жителів госпіталізовано із травмами різного ступеня тяжкості. Це була тяжка доба для міста — авіаударом зруйновано кінотеатр „Дружба“, зазнали пошкоджень 22 будинки. В Сєвєродонецьку обстановка ще більш важка — ворог веде штурм. Бої тривають і дотепер. Річницю міста жителі, які ще залишились, зустрінуть у підвалах. Крім жінки, яка вчора загинула у своєму будинку в старих районах», — пише Гайдай.

За його словами, зруйновано будинки у таких містах: Сєвєродонецьк — 13 будинків, Гірське — 11, Тошківка — сім, Врубівка — шість, Ниркове — два.

Разом з тим, в районі Бобрового ворог зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції. Однак силами штурмової авіації завдав авіаційних ударів в районі Устинівки.

За минулу добу на фронті відбито сім атак росіян, знищено один танк та шість ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони знищили БПЛА типу «Орлан-10».