У фінську столицю зайшли чотири військові кораблі НАТО

У столичному районі Хернесаарі в порту пришвартовано чотири кораблі НАТО, які прибули зі США, Німеччини та Франції. Американське та німецьке судна брали участь у військових навчаннях у Балтійському морі.

Згідно з військово-морськими силами, інтерес до Фінляндії останнім часом підвищився. Заходи військових судів у фінські порти — це висловлювання підтримки країні, яка подала заявку на членство в НАТО, так вважає Юссі Ямсен, командувач ВМС Фінляндії.

«Ми трактуємо ці візити як вираження солідарності, і останнім часом помітно, що інтерес до Фінляндії значно зріс. Ми вважаємо важливим те, що військові суди НАТО заходять до Гельсінкі», — сказав Юссі Ямсен.

Виросте кількість навчань

У п'ятницю Міністерство оборони повідомило, що у Фінляндії збільшиться кількість міжнародних військових навчань. На половину 2022 року, що залишилася, заплановано ще 20 різних заходів бойового навчання, з яких 8 — нові.

«Нові військові навчання — це частина підготовки до проміжного етапу вступу до північноатлантичного альянсу та потенційних спроб росії втрутитися у процес схвалення фінської заявки», — заявляє міністр оборони Антоні Кайкконен .

— У процесі приєднання до НАТО ми зміцнюємо наше партнерство з іншими країнами. Це виражається у тому числі у частіших спільних заходах з нашими найближчими партнерами. Незабаром зросте і кількість інших міжнародних візитів до нашої країни, — заявив Кайкконен. — Присутність у Фінляндії наших партнерів — це вираз підтримки на нашу адресу, що також зміцнює нашу обороноздатність.


Джерело: Yle