Росіяни хочуть, щоб української нації не існувало — експерт

росіяни100 днів відкрито знищують українську націю. Вони хочуть, щоб такої нації не існувало.

Про це під час прямого етеру на і-ua.tv заявив народний депутат VI-VII скликань, керівник Українського центра соціально-правових досліджень Володимир Пилипенко.

" Вже 100 днів росіяни відкрито знищують українську націю. Насправді приховано це знищення йшло століттями. Коли ми говоримо про знищення української культури, пам’яток історії та архітектури, творів мистецтва, шедеврів мистецтва, треба говорити про знищення української історії та мови. Фактично вони знищують атрибути української нації, яка володіє певною ідентичністю. Тобто унікальність культури, мови, самоназва, власна територія. На все це направлені агресивні дії російської федерації і росіян", — сказав В. Пилипенко.

За його словами, правильно говорити, що це не В. Путін почав війну, а росіяни.

«За російськими дослідженнями 84% громадян підтримують війну в Україні. Ми чуємо їх перехоплені розмови, бачимо що відбувається війна росіян проти української нації. Тому знищуючи культуру, мову та історію України вони знищують нашу націю. Росіяни хочуть, щоб української нації не існувало. Це не війна за територію чи ресурси, це війна проти української нації. Навіть фашисти не вели таких воїн. Ця війна за своєю жахливістю та звірствами є унікальна», — резюмує В. Пилипенко.