Більше ніж 240 тисяч українських дітей насильно вивезені в росію — експерт

На окупованих територіях російськими військами вчиняються злочини проти людяності.

Про це в етері на і -ua.tv заявив народний депутат VI-VII скликань, керівник Українського центра соціально-правових досліджень Володимир Пилипенко.

" Злочини геноциду класичний приклад — переміщення дітей з однієї національної групи до іншої. Більше ніж 240 тисяч українських дітей насильно вивезені в росію. Держдума та президент Росії приймають накази та закони для того, щоб спростити усиновлення дітей. Тобто, щоб інтегрувати їх в російськомовне середовище. В російські сім’ї. Відбувається насильницька передача дітей українців в іншу національну групу", — сказав В. Пилипенко.

За його словами, ще один приклад геноциду проти українського народу- це завдавання тортур, каліцтва, створення умов, які не реальні для виживання.

" Подивіться на Бучу, Маріуполь, хіба це не умови, які є нереальними для виживання. Це чіткий злочин геноциду. Крім того, росіяни вчиняють націоцид. Вони хочуть знищити нашу історію та мову. Їхня мета — знищення української нації. Ми повинні привернути до цього увагу міжнародної спільноти. Все це засудити. Якщо цього не зробити, то це може повторитися в майбутньому — до наших онуків та правнуків. Тому треба на міжнародному рівні визнати дії росіян злочинними", — резюмує В. Пилипенко.