В Україні відсутня військова юстиція. Країну полонила постправда, — Микола Голомша

Реформа військової юстиції в країні, де йде війна, напрочуд важлива для безпеки людини.

Про це під час прямого ефіру на i-ua.tv заявив Микола Голомша, перший заступник Генерального прокурора України у 2014 році.

«Військова юстиція дуже потрібна в країні. Це не тільки орган військової прокуратури чи окремо військова служба правопорядку, чи військова поліція. Це цілий інститут, який дає можливість займатись оперативно-розшуковою діяльністю задля безпеки держави.

У кожній країні світу є військова юстиція. Я великий противник того, що наші можновладці призначають некомпетентних людей, розказуючи, що зате він хороший менеджер. От ті хороші менеджери якраз і шкодять державі", — запевнив гість програми.

На думку Миколи Голомші, завдяки інституту військової юстиції не було б корупції. Орган міг би запобігати злочинам і правопорушенням.

Експерт вважає, що в Україні й досі не запрацювали інститути влади. В країні працюють інститути особистості.

«Люди приходять на посади, керують відомствами, навіть не маючи поняття про його роботу. Україну полонила постправда. Це тоді, коли закони і норми лишаються за лаштунками, а на перший план виходить — „я так думаю!“. Це дуже велика шкода для держави», — запевнив Голомша.