В Україні працюють сотні псевдо ресурсів, — Іван Пєтухов

Вороги країни створюють сайти, на яких за гроші публікують неправдиву інформацію.

Про це під час прямого ефіру на i-ua.tv розповів Іван Пєтухов, голова Національної Асамблеї України.

«Коли передивляєшся деякі джерела інформації, одразу виникає думка — чиї замовлення вони виконують? В нашій країні є свобода слова, бо ми можемо вільно висловити свою думку. Але з іншого боку, це породжує масу псевдо ресурсів, які в народі називають «зливними бачками».

Це добре, що люди висловлюють свою думку вільно, але існує чимало маніпуляторів. Завдяки таким ресурсам створюються «вкиди» неправдивої інформації, відбувається розгойдування ситуації в країні. Ці «видання» ще й вимагають гроші за публікації", — розповів експерт.

На думку Івана Пєтухова, в нашій країні зараз зустрілись два світи — окупантів і вільних людей. Якщо українці будуть копіювати наративи росії у інформаційному просторі, то ми нічим від них не будемо відрізнятись.

«Вихід є. Якщо перестати відстежувати інформацію з сумнівних сайтів, вони зникнуть. Буває, що одна людина організовує до сотні подібних ресурсів. Вони працюють по методичці. Спочатку публікують нормальну інформацію, щоб знайти свого читача. А далі, на аудиторію поширюють публікації, які їм вигідні або проплачені. Суспільство має докопуватись до правдивої інформації, перевіряти її на офіційних джерелах», — запевнив він.