Австралійські партнери запропонували МОН співпрацювати у сфері дошкільної та професійно-технічної освіти

Під час зустрічі обговорили потреби української освіти у воєнний та післявоєнний періоди.

Австралійські партнери запропонували МОН співпрацювати у сфері дошкільної та професійно-технічної освіти

Учора, 6 червня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зустрівся із засновником та головою Minderoo Foundation, Fortescue Metals Group, Fortescue Future Industries паном Ендрю Форрестом.

Сергій Шкарлет розповів Ендрю Форресту про створену Національну Раду з відновлення України від наслідків війни, зокрема робочу групу «Освіта та наука» для формування Плану відновлення України.

Окрім того, Міністр повідомив, що в межах ініціативи Президента України Володимира Зеленського створено платформу United24, через яку кожен може зробити внесок у підтримку України, зокрема, української освіти, аби діти мали змогу продовжувати навчальний процес, а викладачі надавати якісні освітні послуги.

Ендрю Форрест висловив підтримку українському народу та запевнив у допомозі. Так, він та члени Minderoo Foundation запропонували для реалізації в Україні дві ініціативи у сфері дошкільної та професійно-технічної освіти, що тісно пов'язані з багаторічними дослідженнями, якими займається організація.

Сергій Шкарлет подякував за увагу до освіти та підтримку українців, а також висловив сподівання на подальшу ефективну та результативну співпрацю.

Minderoo Foundation – організація, яка інвестує в провідні сфери розвитку економіки та проводить найсучасніші дослідження, що також пов'язані з розвитком та навчанням дітей дошкільного віку та формуванням професій шостого технологічного устрою.