В Одесі за держзраду судитимуть чоловіка, який зливав дані фсб

В Одесі судитимуть місцевого жителя, якому інкримінують державну зраду і незаконне поводження з вогнепальною зброєю та боєприпасами.

«Одеська облпрокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Одеси за фактом державної зради та незаконного поводження з вогнепальною зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України)», йдеться у повідомленні.

За даними слідства, чоловік добровільно погодився співпрацювати з представниками фсб рф на шкоду територіальній цілісності та недоторканності України та допомагати в проведенні підривної діяльності проти України.

Зазначається, що перше завдання зловмисник отримав і виконав торік: здобув інформацію та фото щодо ходу спільних військових навчань НАТО й України «Сі Бриз» і відправив їх своїм російським кураторам.

У подальшому, з 24 лютого по 10 березня цього року, обвинувачений особисто об'їжджав місцевість в Одесі та області, проводив фото- та відеофіксацію координат розташування блокпостів, кількості та озброєння особового складу Збройних Сил України, правоохоронних органів і територіальної оборони. І передавав зібрані дані представникам російської спецслужби з допомогою одного з месенджерів.

Затримали зловмисника, що зараз перебуває під вартою, під час виконання чергового завдання ворога. При обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили автомат Калашникова, пістолет Макарова, понад 1100 військових проміжних патронів, а також корпус ручної осколкової гранати РГ-42, два корпуси осколкових гранат Ф-1 і три запали УЗРГМ.

Досудове розслідування здійснили слідчі Управління СБУ в області за оперативного супроводу співробітників ГВ контррозвідки УСБУ в Одеській області. За цей злочин Законом передбачено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.