Експерт розказав, що буде з цінами на автогаз в Україні

Сьогодні автогаз став альтернативним пальним. Але якщо він буде коштувати більше 60% від бензину, то автогаз ніхто не буде купувати.

Експерт розказав, що буде з цінами на автогаз в Україні

Про це під час прямого ефіру на i-ua.tv заявив екс-глава асоціації учасників ринку «Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України» Леонід Косянчук.

«Ціни на автогаз зашкалюють. Сьогодні він став альтернативним пальним, адже з бензином є проблеми. Але якщо він буде коштувати більше 60% від бензину, то автогаз ніхто не буде купувати. До речі, на автогаз не розповсюджується державне регулювання. Саме дерегулювання стимулювало створення дефіциту. Крім того, перевірки АЗС призведуть до того, що частка пального, яка ще залишилася на ринку, просто буде загнана в тінь», — каже експерт.

За його словами, Мінекономіки скасувало держрегулювання.

" Тож про які штрафні санкцій за перевіщення цін йде мова? Якби уряд піклувався зазделегідь про державні резерваційні фонди з нафтопродуктів, то такої проблеми, як зараз, не було б. Тому всі проблеми з наповнення ринку лягли на плечі приватних структур, бо державних немає", — резюмує Л. Косянчук.

Читайте також


ВКРАДЕНА ЗАРПЛАТА

Триває багаторічний бойкот бізнес-елітами та політичним керівництвом країни конституційних вимог (стаття 43 та 48) щодо забезпечення належної та вчасної оплати праці для найманих працівників. Це разом з дискримінаційною податковою та ціновою політикою, викривленою пенсійною системою тощо призвело до трильйонних втрат доходів українських сімей і сотень мільярдів ненадходжень до державного і місцевих бюджетів.