В Україні закінчуються боєприпаси

Ейфорія, яка супроводжувала непередбачувані ранні перемоги України над невмілими російськими військами, згасає, оскільки Москва пристосовує свою тактику, відновлює свій крок і стверджує свою переважну вогневу міць проти українських сил, які перевершують озброєння.

Нові обіцяні західні системи озброєння надходять, але надто повільно і в недостатній кількості, щоб запобігти поступовим, але невблаганним завоюванням Росії в східному регіоні Донбасу України, який зараз є центром боротьби.

Українці все ще відбиваються, але у них закінчуються боєприпаси, а втрати несуть набагато більше, ніж на початкових етапах війни. Зараз щодня гине близько 200 українських солдатів, у порівнянні зі 100 наприкінці минулого місяця, повідомив ВВС у п’ятницю помічник президента Володимира Зеленського, тобто щодня з бою виводять близько 1000 українців, включаючи тих, хто травмовані.

Росіяни все ще роблять помилки, а також втрачають людей та техніку, хоча й меншими темпами, ніж у перші місяці конфлікту. Однією з ознак того, що вони страждають від нестачі обладнання, їх було помічено на відео, опублікованих у соціальних мережах, як сотні законсервованих танків радянських часів Т-62 зі складів для відправки в Україну.

Але загальна траєкторія війни безпомилково змінилася від однієї з несподівано сумних російських невдач і схилялася на користь Росії як явно сильнішої сили.

Українці та США сподіваються, що нові поставки західної зброї дозволять Україні відновити ініціативу та врешті-решт повернути собі приблизно 20 відсотків української території, захопленої Росією після її вторгнення 24 лютого, починають виглядати передчасними, сказав Олександр Васильович Данилюк. радник українського уряду з питань оборони та розвідки.

«Стратегія і тактика росіян зараз зовсім інші. Вони досягають успіху», — сказав він. «У них більше ресурсів, ніж у нас, і вони не поспішають».

«Зараз набагато менше простору для оптимізму», — додав він.

Українські сили залишаються рішучими. У кафе в прифронтовому місті Слов’янськ двоє українських солдатів, які вирвалися з окопів неподалік, розповіли, як під вогнем російської артилерії були змушені відступити з міста Довгеньке на північний захід від Слов’янська. Тридцять п’ять людей із їхнього 100-сильного підрозділу загинули під час штурму, що характерно для тактики, яку використовує Росія. «Все руйнують і заходять», — сказав один із військових, 41-річний Віталій Марців.