Битва на Донбасі може стати вирішальною в українській війні

Якщо Росія переможе в битві на Донбасі, це означатиме, що Україна втратить не лише землю, а й, можливо, більшу частину своїх найбільш боєздатних військових сил, відкриваючи шлях Москві захопити більше території та диктувати свої умови Києву.

День за днем Росія б’є по Донбасу України невпинними артилерійськими та повітряними нальотами, повільно, але неухильно просуваючись, захоплюючи промисловий центр свого сусіда.

Оскільки конфлікт триває вже четвертий місяць, це кампанія з високими ставками, яка може диктувати хід усієї війни.

Якщо Росія переможе в битві на Донбасі, це означатиме, що Україна втратить не лише землю, а й, можливо, більшу частину своїх найбільш боєздатних військових сил, відкриваючи шлях Москві захопити більше території та диктувати свої умови Києву. Поразка Росії може закласти підстави для українського контрнаступу і, можливо, призвести до політичних потрясінь для Кремля.

Після невдалих ранніх спроб захоплення Києва та другого за величиною міста Харкова без належного планування та координації Росія звернула увагу на Донбас, регіон шахт і заводів, де підтримувані Москвою сепаратисти воюють з українськими силами з 2014 року.


Джерело: АР