Недієздатну владу можна змінювати навіть під час війни, — Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін

Як показує історія, така зміна може бути досить ефективною. Під час Другої світової війни у Британії Черчилль змінив Невілла Чемберлена.

Недієздатну владу можна змінювати навіть під час війни, — Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін

Такими роздумами поділився Віктор Шишкін, Суддя Конституційного Суду у відставці, боєць тероборони під час прямого ефіру на i-ua.tv.

«Зеленський має гнати усіх, хто знаходиться у його оточенні і продовжує йому давати погані поради, виходячи лише з власних інтересів. А ще президенту необхідно пам'ятати про першу статтю Конституції — ми правова держава.

Всі говорять про те, що влада під час війни не змінюється! Якщо звернутись до історії, то гарний приклад — Черчилль в період Другої світової війни. Великобританія довгий час боролася з ворогами. Чемберлена замінив Черчилль. Це відбулось Конституційним шляхом. Недієздатну владу можна змінювати навіть під час війни", — розповів гість програми.

Віктор Шишкін вважає: люди, які думають, що владу не можна міняти під час війни, просто прагнуть залишитись у своїх «кріслах». Якщо влада не виконує своїх обов'язків, недієздатна — її треба замінювати. Особливо, якщо вона дає козирі нашим ворогам у дипломатичному, економічному плані.

«Історія показує, що такі зміни можуть бути навіть дуже позитивними. Ніхто не говорить про те, що обов'язково треба змінювати Зеленського. Але прибрати кадри в його оточенні, що своєю діяльністю допомагають ворогу — дійсно необхідно», — запевнив експерт.