Візит європейських лідерів до України суттєво вдарив по російській пропаганді

Останні місяці рашиські журналісти розганяли меседж про те, що у Євросоюзі відбувся розкол через війну. Візит до України лідерів країн ЄС це повністю спростував.

Візит європейських лідерів до України суттєво вдарив по російській пропаганді

Про це під час прямого ефіру на i-ua.tv розповів політолог Ігор Чаленко.

«Візит викликав величезне невдоволення у рф. Приїзд європейських лідерів, які наочно побачили ті руйнування, які завдали окупанти, з пропагандистської точки зору є пробілом москви. Адже раніше вони говорили про розкол в Європі. І про те, що бойові дії в Україні тільки посилюють його.

А виявилось, навпаки. Лідери країн ЄС висловили свою підтримку нашій країні в Києві", — поділився думкою політолог.

Разом з тим, стверджує експерт, настрій Зеленського демонструє, що розмова керманичів була важкою. З підтримкою України до членства в ЄС, європейські лідери оголосили, що доведеться шукати шляхи комунікації з кремлем.

Як вважає Ігор Чаленко, в короткостроковій перспективі для переговорів є продовольча тема, тобто вивозу українського зерна морем, шляхом розблокування портів.

«Зрозуміло, що пропонувались варіанти якнайшвидшого завершення бойових дій на території України. Керманичі країн ЄС намагались нав'язати щось схоже на «Мінськ-3», — запевнив Ігор Чаленко.