Другою мовою в Україні має бути англійська — голова правління ГС Нацасамблея

IT — галузь давно перейшла на українську та англійську мову. Тому другою мовою в Україні має бути англійська.

Другою мовою в Україні має бути англійська — голова правління ГС Нацасамблея

Про це під час ефіру заявив голова правління ГС «Національна Асамблея України» Іван Пєтухов.

«Мова це більше, ніж засіб для спілкування. Мова — це код нації. Проте 30 років нас роз’єднували на мовному питанні. Якщо б ми на початку 90-х років після отримання незалежності, об’єдналися навколо мови та релігії, то нас не роз’єднували б політики. Росія з 90-х років навмисно формувала потужне бізнесове коло, яке нав’язувало свою думку. Коли ж Україна в революційний спосіб почала від’єднуватися, ми побачили звіриний оскал російської імперії. Адже вони напали на нас та тягнули мобільні крематорії до Києва. Невже цього мало, щоб наші люди перестали вживати російську мову, а бізнес перестав вживати російські продукти?», — зазначає експерт.

За його словами, багато українських підприємців після 2010 року почали шлях українізації, яка надає можливість створювати власний продукт.

" Врешті решт українство повинно об’єднатися на мовному питанні. Ми самодостатні та можемо дати собі раду. Прямо зараз ми маємо скороти всі державні інституції. Зробити їх більше мобільними, бо зараз не вистачає грошей. Ми повинні перебудувати нашу країну та відноситися до війни та кризи, як до можливості перебудувати все в революційний спосіб. А мова — це основа для будівництва потужної країні. А Україна повинна стати найпотужнішою країною в Західній Європі", — каже експерт.

За його словами IT — галузь, давно перейшла на українську та англійську мову.

«В IT — галузі всі терміни переклали на українську мову. Використовуємо українську мову. Колись був супротив, але зараз вже такого немає. Ми одні з перших зрозуміли — якщо не буде українізації, то нічого не відбудеться. Ми будемо втрачати. Адже є загроза від нашого сусіда — росії. Проте зараз ми виграємо інформаційну війну. Навіть Папа Римський сказав, — невже українці люди першого сорту, що їм допомагає весь світ. Так і є. Ми об’єднані та змогли достукатися до кожного. Саме тому мова і є нашою національною ідеєю. Поки що в IT — галузі є російська мова, але нам треба від неї відмовлятися та вводити другу мову в країні — англійську», — резюмує експерт.