Перемогти та повернути окуповані території допоможе українська культура — експерт

Перемогти та повернути окуповані території допоможе не тільки зброя від західних партнерів, а й українська культура. Треба повернути культурну правду, яка в основі соціуму стане тією базою на основі якої, ми побудуємо нову країну.

Перемогти та повернути окуповані території допоможе українська культура — експерт

Про це під час ефіру заявив Генеральний продюсер «Ukraine Forever"Сергій Корзаченко.

«Ukraine Forever» — це не тільки про культуру. Це не тільки пісні та танці. Культурою ми вважаємо дещо більше, ніж будь-який вид творчості. Адже культура- це розвиток суспільства. Ідея створення Ukraine Forever прийшла до нас на другий день повномасштабної війни. В мене вперше в житті, від того, що відбувалося навколо, почалася депресія. Я поїхав по справах до товариша у Тернопіль та розказав йому, що не можна воювати з таким сумом у серці. В той же вечір ми визначили вектор нашої діяльності та створили Ukraine Forever. А потім з’явився патріотично спрямований канал про культуру. Ми зрозуміли, що ту ворожу чорну силу, яка пре на нас, годує не тільки пальне, набої, а й ідея, яку в них посіяла їх культура. Адже проти України налаштували 100 мільйонів людей. Адже їх ЗМІ розповідають про фашизм в Україні", — каже С. Корзаченко.

За його словами, один з векторів їх діяльності — ренесанс української культури. Наприклад, історія.

«Адже є дуже багато історичних фактів, про які ми не чули. Наприклад, всі забули про Івана Мазепу, а ми зробили про нього програму. Багато глядачів після перегляду, сказали, що вони багато чого про нього не знали. Ми маємо розповідати правду, якою б вона не була. А війна в Україні — результат тотальної брехні в РФ. Тому ми хочемо, щоб наша робота йшла на користь нашій нації та країні. Щоб люди дізнавалися більше про те, що було, є та буде. Наприклад, якою буде Україна в майбутньому, після нашої перемоги» , — підкреслює С. Корзаченко.

Він наголошує, що українцям треба повернути культурну правду, яка в основі соціуму стане тією базою на основі якої, ми побудуємо нову країну. Адже повномасштабна війна поклала край старій Україні.

" А повернути окуповані території допоможе не тільки зброя від західних партнерів, а й українська культура. Переконання наших солдатів, з якими вони йдуть в бій та нищать ворога. Патрони можуть закінчуватися, а віра ніколи", — резюмує С. Корзаченко.