Ми маємо зупинити продаж землі під час війни — експерт

Продаж землі — це велика авантюра та втрата державності. Особливо під час війни.

Ми маємо зупинити продаж землі під час війни — експерт

Про це заявив кандидат сільськогосподарських наук, багаторічний керівник науково-виробничого аграрного підприємства, письменник і публіцист Сергій Медвідь.

«Продаж землі — це велика авантюра та втрата державності. Тим паче не можна продавати землю під час війни. Якщо ж зайти на прозоро та подивитися на земельні ділянки, то можна побачити, що землю продають через прозоро. Там йдуть торги. Ми маємо це зупинити. Українці воюють за землю але влада продає її. Треба сісти та обговорити серйозно, який ринок землі ми дійсно хочемо бачити. Зокрема, якщо людина хоче придбати землю, то вона має на ній працювати. А коли сьогодні люди сидить в Англії, Москві або в Вашингтоні, й у них буде 200 або 400 га землі, які ж вони фермери? Ніде такого немає в світі. Сьогодні куди не подивишся, не бачиш, щоб влада переживала за майбутнє України після прийняття тих чи інших рішень», — каже С. Медвідь.

За його словами, в Україні мав би працювати стратегічних штаб з багатьох питань. В ньому мають працювати вчені та професіонали, які все це прораховували.

" У нас же рішення приймають 1−2 людини. Сьогодні у України є унікальний шанс змінити країну. Стати однією з провідних країн Європи. У нас для цього є всі можливості — люди, матеріальні ресурси, земля та надра. Тоді і росія почне на нас по — іншому дивитися. Вони зрозуміють, що в них нічого не вийде. Тому нам треба бути не тільки сильними на фронті, а й в тилу", — резюмує С. Медвідь.