За геноцид проти українців має відповідати весь російський народ — Микола Галомша

За геноцид проти українців має відповідати весь російський народ, а не лише президент Володимир Путін та російська армія.

За геноцид проти українців має відповідати весь російський народ — Микола Галомша

Про це під час ефіру заявив перший заступник Генерального прокурора України в 2014- му році, а нині заступник командира добровольчого батальйону Микола Голомша.

«Фашистська Німеччина під час Другої світової не вдавалася до таких злочинів, які зараз вчиняє армія рф на території України. Фашисти захоплювали мирні міста, але безпричинно не страчували, не катувала, не ґвалтували та не грабували людей, як це зараз роблять росіяни на території України. Фашисти вдавалися до злочинів, але вони не чинили геноцид українців. Нагадаю, що московський патріархат каже, що треба вбивати усіх українців та освячує зброю. Російські полонені говорять про те, що отримали дозвіл від російської влади на вбивство мирних людей. Тобто іде просто стирання з лиця землі людей за етнічною належністю до України. Також вони знищують населені пункти, вивозять зерно, заводи, фабрики. Також не дають доступу гумконвою, щоб людям підвезли харчі. Також не дають людям виїхати з окупованих територій до України, але вивозять звідти мільйони громадян до рф. Це повний склад злочину геноциду українського народу. Всі зовнішні чинники дають підставу правоохоронним органам чітко кваліфікувати це як геноцид українського народу», — скаже М. Голомша.

За його словами, за геноцид проти українців має відповідати весь російський народ, а не тільки президент В. Путін та російська армія.

" Адже народ заслуговує на владу, яку він обирає. Путін зміг створити зомбі-команду та сформувати бото-ферму, яка живе правдою Путіна. Тому відповідальний за все це народ", — підкреслює Голомша.

Експерт нагадав, що в росії проживає 18 млн українців.

" Питання до них — де ваші очі та совість. Як ви можете спостерігати, як знищується Україна?", — резюмує М. Голомша.