Рашисти ракетами обстріляли 6 областей України: подробиці

Україна піддалася масованим ракетним ударам. Росія вдарила по Житомирській, Чернігівській, Львівській, Миколаївській, Хмельницькій та Дніпропетровській областях.

Рашисти ракетами обстріляли 6 областей України: подробиці

На Житомирщині російські війська сьогодні вранці випустили по території близько 30 ракет.

«Сьогодні, як і в перший день повномасштабного вторгнення, починаючи з 04:15 ранку ворог знову завдав ракетних ударів по Житомирщині! Цього разу по території області було випущено близько 30 ракет», — написав гола Житомирської ВА Віталій Бунечко.

За його словами, внаслідок ракетних ударів, які були виключно по військовим об'єктам, загинув один український військовослужбовець.

«Наразі є інформація про незначні руйнування військової інфраструктури. Один військовий загинув, один отримав поранення», — розповів Бунечко.

Раніше повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин, ворог вдарив 24-ма ракетами по околицях міста.

«Сьогодні вранці ми всі прокинулися від гучних вибухів. Житомиром нічого не прилетіло, було обстріляно військові об'єкти навколо міста, ракети були запущені з території Білорусі. Сумарно було 24 ракети запущено по військових частинах та об'єктах навколо Житомира», — повідомив мер Сухомлин.

Також масованих ракетних ударів зазнало селище Десна Чернігівської області.

За даними ОК «Північ», по селищу було випущено близько 20 ракет. Є руйнування.

Під ранок Львівська область також піддалася ракетним атакам. Як розповів голова ОВА Максим Козицький, Росія випустила шість ракет з Чорного моря, дві з яких вдалося збити.

Внаслідок ракетного удару четверо постраждалих. Один середньої важкості, троє легких. Їх госпіталізовано. Пожежу локалізували.

Південь разом з усією Україною перебував під тиском повітряних тривог. Також і по Миколаєву з ранку був нанесений масований ракетний удар. Зараз масштаби руйнування і наявність постраждалих уточнюється, але ми вже знаємо, що атакована портова інфраструктура.

Росія вранці також випустила ракети і по Хмельницькій області. Втім, сили ППО збили ворожі цілі.

«Сьогодні, під час повітряної тривоги наші ППО збили 2 ракети. Падіння уламків відбулося у лісі в Кам’янець-Подільському районі. Травмованих немає», — розповів керівник області Сергій Гамалій.

Він також додав, що уламки від іншої ракети впали в сільському саду однієї з тергромад Хмельницького району.

Загиблих та травмованих немає, однак пошкоджено вікна та двері в декількох житлових будинках.

Сьогодні вночі під час повітряної тривоги жителі Київської області також чули звуки вибухів. Telegram-канали почали масово поширювати фото з роботою ППО. Проте офіційної інформації щодо причин вибухів поки намає.


Джерело: ОВА