В Україні на 70% підвищать тарифи на залізничні перевезення вантажів

Цього разу коефіцієнти підвищені однаково — на 70% для всіх 20 видів вантажів.

В Україні на 70% підвищать тарифи на залізничні перевезення вантажів

Міністерство інфраструктури України погодилося із пропозицією «Укрзалізниці» про підвищення тарифів на перевезення вантажів на 70%.

Відповідний наказ № 441 «Про внесення змін до коефіцієнтів, що застосовуються до тарифів Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов'язані з ними послуги», міністр Олександр Кубраков підписав 22 червня, і він був зареєстрований у Мін'юсті 24 червня.

Згідно з документом, наказ набирає чинності з моменту офіційного опублікування.

На відміну від кількох попередніх підвищень минулого року, цього разу коефіцієнти підвищені однаково — на 70% - для всіх 20 видів вантажів.

Нагадаємо, що тарифи на залізничні вантажоперевезення в Україні були підвищені з 17 серпня минулого року. Відповідно до наказу МІУ тариф для вантажів позакласної групи було збільшено на 25,9%. Крім того, з 17 серпня було підвищено на 8% рівень тарифів на перевезення вантажів 1-го та 2-го тарифних класів.

Наступний етап підвищення тарифів на зазначені класи вантажів планувалося провести з 1 січня 2022 року: для вантажів 1-го тарифного класу — на 20,4%, 2-го класу — на 6,5%.

Учасники ринку виступали проти таких тарифних ініціатив, оскільки вважали, що підвищення тарифів призведе до додаткових витрат усіх власників вантажу.

Рекомендовані публікації