Почалася Третя світова війна — експерт

Дуже багато країн допомагають Україні, тому можна говорити, що почалася Третя світова війна.

Почалася Третя світова війна — експерт

Про це під час ефіру розповів народний депутат VI-VII скликань, керівник Українського центру соціально-правових досліджень Володимир Пилипенко.

«Сьогодні можна говорити про те, що почалася Третя світова війна. Дуже багато країн допомагають Україні, для того, щоб ми мали чим захищати нашу територію та Європу. Росія вчиняє терористичні акти на території України, погрожує Польщі та Прибалтиці для того, щоб її боялися. Але це викликає ще більше ненависті до загарбників. Росія не досягає своєї мети і порушує всі закони та звичаї війни. Здійснюється розстріл цивільних об’єктів. На окупованих територіях зафіксовано більше 100 випадків мовного лінгвоциду. Утискають українців за те, що вони говорять українською мовою. Мета російської федерації не просто ведення війни для захоплення території. Мета — забезпечити політику геноциду української нації. Тобто знищити повністю українців та асимілювати їх з росіянами. Зробити так, щоб української нації не існувало. Тобто відбувається націоцид», — каже В. Пилипенко.

За його словами, ця війна змінить світовий правопорядок.

«Вона змінить підхід світу до міжнародного права, яке є аркушем паперу, адже воно не виконується. Все — таки після перемоги та створення міжнародного воєнного трибуналу, виникнуть питання про створення разом з Україною певних інституцій. Зокрема, щоб міжнародна спільнота стала гарантом безпеки України. Те, що робить зараз Захід для притягнення росії до відповідальності, не достатньо. Треба потроїти зусилля», — зазначає експерт.

За його словами, повинні бути не просто заяви певних політиків чи лідерів держав.

«Мають бути механізми для оформлення юридично цієї міжнародної інституції, яка буде притягувати до відповідальності. Сьогодні говорячи про націоцид, який відбувається на території України, можемо перефразувати Черчеля, який говорив про геноцид: ми маємо злочин, якому ще немає назви. Пізніше геноцид визнали одним з найважчих міжнародних злочинів. Те, що вчиняють рашисти в Україні, поки що юридично немає назви. Весь світ повинен задуматися над цим. Винні мають бути покарані», — резюмує В. Пилипенко.

Рекомендовані публікації