Переговори з рф можливі лише про виведення її військ з окупованих територій — експерт

Переговори з росією можливі лише про виведення її військ з окупованих територій, включаючи Крим.

Переговори з рф можливі лише про виведення її військ з окупованих територій — експерт

Про це повідомив політолог, історик Олександр Палій.

«Ми бачимо, що зараз є ухвалення рішення в межах НАТО, в тому числі і США, щодо посилення України озброєнням. Тобто сторони заявляють про посилення поставок, але чи буде це посилення достатнім для того, щоб провести масштабний контрнаступ по всій території, чи по якикось окремих регіонах, зараз сказати не можна. Що стосується переговорів, то ми бачимо, які переговори найкраще сприймає росія. Її армію серйозно розбили під Києвом на Чернігівському та Сумському напрямку, тому вона була змушена забрати свої війська. Зараз прямо на наших очах відбулася аналогічна ситуація на острові Зміїний, коли Україна після спроб повернути цей острів, почала його вражати артилерією. Після цього Росія почала розповідати про те, що втеча зі Зміїного, це жест доброї волі. Тобто, як тільки росію добре бити, у неї одразу з’являється балачки про добру волю. Це означає, що чим більше буде влучних ударів, зброї та західної підтримки, тим краще будуть вестися наші переговори з Росією», — каже О. Палій.

За його словами, переговори з Росією можливі лише про виведення військ росії з окупованих територій. Включно з Кримом.

«Україна повинна звільняти всі території, які належать Україні відповідно до міжнародного права. Виведення військ росії з території України може стати предметом для переговорів на фінальному етапі. Але ключове завдання — завдати ворогу неприйнятних втрат, яких він не може компенсувати», — каже політолог.

При цьому, за його словами, поки зарано налаштовуватися на завершення бойових дій.

" Не можна налаштовуватися на завершення. Бойові дії за власну територію йдуть 3 тисячі років. Саме завдяки опору народ до сьогоднішнього дня живе. Нормальне життя можливе, лише, якщо росія більше не зможе вести зовнішню агресію. Чи вдасться нам це зробити разом з союзниками, ми достеменно сказати не можемо. При цьому ми не можемо припинити боротьбу за власне виживання", — резюмує О. Палій.