Херсонського актора-колаборанта хочуть позбавити почесного звання

Артиста Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Куліша Євгена Гамаюнова хочуть позбавити звання заслуженого артиста України.

Херсонського актора-колаборанта хочуть позбавити почесного звання

«Перед війною за нашим зверненням Євгену Гамаюнову присвоїли звання заслуженого артиста України. Однак тепер творчий колектив готує звернення до відповідних державних органів про позбавлення колишнього колеги цього звання. Воно й ганебне догоджання загарбникам є несумісними», — говорить Олександр Книга.

Він також сказав, що на даний час Євген Гамаюнов — єдиний з акторів театру, який погодився на співпрацю з окупантами. В театральному колективі загалом виявилося кілька колаборантів. Окупаційним «директором» театру призначили колишнього… охоронця. Артисти театру крім Гамаюнова, й переважна більшість інших співробітників відмовилися від співпраці з окупантами. За словами Олександра Книги, вони або виїхали з Херсона, або лишаються в окупованому місті, чекаючи визволення.

Керівник театру розповів, що колектив, крім колаборантів (вони звільнені), отримав зарплату за квітень і травень, незабаром буде виплачена зарплата за червень.

Нагадаємо, через затримку зарплати працівники херсонського театру опинилися в скрутному становищі, й був оголошений збір коштів на допомогу їм.

Також нагадаємо, що Херсонський театр імені Куліша провів цьогорічний фестиваль «Мельпомена Таврії» у вигнанні.