Для виїзду в іншу область потрібен дозвіл військкомату: подробиці листа від Залужного

Органи влади Запорізької області отримали лист від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з відповідними директивами.

Для виїзду в іншу область потрібен дозвіл військкомату: подробиці листа від Залужного

Зокрема, в листі Залужного йдеться про те, що «підставою для виїзду за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час для призовників, військовозобов'язаних та резервістів є дозвіл керівника районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) за місцем перебування на військовому обліку».

«Відповідно до пункту 9 Порядку організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов'язаних, затвердженого постановою Кабміну 7 грудня 2016 року № 921, Генеральний штаб ЗСУ визначає особливості ведення військового обліку.

Ураховуючи вищезазначене доводжу затверджений Генштабом ЗСУ порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку в ТЦК та СП (військкоматах. — Ред), на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час, що додається.

Пропонується забезпечити його виконання в частині, що стосується, у тому числі при оформленні документів для перетину державного кордону та довести до підлеглих органів та структур", — йдеться у листі Залужного.

Водночас сам порядок до опублікованого народним депутатом листа Головнокомандувача ЗСУ не додається.

*