В Мінцифри розпиляли 38 мільйонів доларів

В Мінцифри розпиляли 38 мільйонів доларів, а українці знову залишаться без реального кіберзахисту. Чиновники в нуль розпиляли 38 мільйонів доларів, призначених для «забезпечення кібербезпеки критичної інфраструктури України» — домовилися робити це ж саме й надалі.

В Мінцифри розпиляли 38 мільйонів доларів

Про це повідомив фахівець з інформаційної безпеки Костянтин Корсун.

«Якщо заливаєш пожежу бензином, але проблема не зникає — що треба робити? Ще більше бензину. А незахищені реєстри під час масових кібератак ми просто відключимо і скажемо, що так вони найкраще захищені. Під тим же священним приводом — ліквідуємо „Відкриті дані“, пам’ять про які залишиться лише буковками у звітах для ЄС про досягнення України у цій сфері: „у 2021 році Україна стала однією з кращих (6те місце з 34 країн Європи) за показниками щорічного європейського рейтингу відкритих даних Open Data Maturity“. А от самі ці, раніше безкоштовно доступні дані (придумані для боротьби з корупцією) — ми будемо продавати, у тому числі рашистам. Нові ж набори даних будемо створювати за міжнародні гранти. І знов продавати. Нуль витрат, мільйон прибутків, чистий профіт на рівному місці», — пише експерт.

За його словами, українці знову залишаться без реального кіберзахисту.

«Який ще народ? Який реальний кіберзахист? Та які вони експерти? Нам зі Швейцарії тут видніше. І закрийте свого рота, не на часі, це все ворожі ІПСО, державна зрада. А Дії, між іншим, у цьому кейсі поки що дійсно нема», — зазначає експерт.