Відбудова країни: українці віддадуть землю іноземцям за рахунок боргів — експерт

План відбудови України прописано таким чином, що українці потім будуть віддавати борги західним партнерам. Зокрема, можуть віддавати землю іноземцям за рахунок боргів.

Відбудова країни: українці віддадуть землю іноземцям за рахунок боргів — експерт

Про це під час ефіру заявив архітектор Анатолій Фролов.

" Поки ще ніхто не підрахував, скільки нам необхідно часу та коштів на відновлення України. На відбудову — це одні кошти, а хто буде прибирати зруйновані будинки? Будуть завали по всій Україні. Якщо громадськість не поставить умови владі, то це буде дуже погано для України. Західні партнери надають нам кошти, але ж ми повинні будемо їх повертати. Ті, хто зараз при владі беруть ці кошти, а повертати хто буде? Наші онуки чи правники? А можливо вже при нас віддадуть всю землю за рахунок цих боргів. Потім в Україну зможуть заїжджати всі, хто хочуть", — каже А. Фролов.

За його словами, велика проблема полягає в тому, що влада не радиться з народом.

«В Канаді розробили власний план для відбудови України. На це уряд країни виділяє 500 млн. Ця програма передбачає будівництво індивідуальних будинків в селі. Це створено для того, щоб відродити українське село та економіку. Якщо кошти потраплять до Гетьманцева та інших чиновників, то вони їх просто розкрадуть. В Канаді пропонують передавати ці кошти не чиновникам, а людям, які будують житло для людей, які залишилися без даху, на кшталт фінських будинків, тобто канадській громаді. Ці будинки перевезуть сюди. І вже в жовтні та грудні ці будинки будуть в Україні. Будинки передадуть територіальній громаді», — резюмує А. Фролов.